NOVOSTI

ATLETSKI TRENINZI SKI KLUBA KONČAR

Atletika će se provoditi u trajanju od 12 treninga na prostoru ŠRC Trnje svaki utorak i četvrtak. Treninzi će trajati 1h 15min s početkom u 19:30.

Osnovni je cilj treninga rad na atletskoj školi trčanja koja primarno utječe na koordinaciju i razvoj aerobnih sposobnosti kod djece.

Struktura treninga je slijedeća:

  1. zagrijavanje i pripremne vježbe u trajanju od 15min.

Plan je za zagrijavanje koristiti igre lovice na određenom prostoru i s različitim brojem lovaca radi podizanja intetnziteta zagrijavanja. Za pripremne vježbe koristiti ću 10 vježbi za pripremu lokomotornog susutava za rad (kruženje glavom u jednu i drugu stranu, kruženja rukama, otkloni, pretkloni – zakloni, zasuk trupom, duboki pretklon, izdržaj u iskoraku, čučanj, sklek i jumping jack).

  1. glavni dio treninga

Bazira se na školici trčanja koja će se izvoditi u barem tri kolone po 5 sportaša.Svaki zadatak školice trčanja izvodit će se na dužini od 10-ak metara nakon čega će se izvoditi ubrzanje na dužini od 20-ak metara (u fazi usvajanja zadaci će se prvo proći u mjestu u vrsti s međuprostorom kako bi djeca sportaši „uhvatili“ osnovu pokreta – koordinacija).

Zadaci su: niski skip, visoki skip, izbacivanje potkoljenica, zabacivanje potkoljenica, jog stoplala, indijanci, skokovi s noge na nogu.

U prvim treninzima rad je baziran na usvajanju i početnom usavršavanju tehnike zadataka škole trčanja dok će se u treninzima pred kraj provedbe programa usmjereno raditi na naprednom usavršavanju i stabilizaciji zadataka škole trčanja.

Kako sportaši budu usvajali elemente tako će se i mijenjati izvedba motoričkog zadataka na način da se mijenja tempo i brzina izvedbe, dužina zadatka, smjer kretanja, zatim kroz provedbu različitih štafetnih igara i sl. Ubrzanja će se mijenjati. U početku služe kako bi nadopunili zadatke iz škole trčanja koji će u prvim izvedbama biti nespretni, a kasnije za povezivanje brzine i koordinacije izvedbe cijelokupnog zadatka škole trčanja – kao primjer tu je vježba niski skip-ubrzanje-visoki skip-ubrzanje. Okvirno vrijeme trajanja je pola sata.

  1. Kraj glavnog A dijela

Tu je predviđen “ fartlek“ odnosno kontinuirani varijabilni trening u kojem je zadatak razvoj aerobnih sposobnosti djece sportaša, a izvodit će se na način da se označe dionice po krugu (npr.  oznaka, linija na tlu napravljena nogom,stup, početak teniskog terena, kućica i sl.) i da se unutar kruga izmjenjuju dionice većeg i manjeg opterećenja odnosno da se jedna dionica trči visokim tempom, a dionica iza umjerenim intenzitetom. Nema stajanja dok se zadatak ne izvrši.

U početnim treninzima trčat će se 5-7 krugova sa izmjenama dionica između 50/100m višim intenzitetom i 50/100m nižim intenzitetom, a u kasnijim treninzima te će se dionice povećavati sa 100 na 150/200m. Ukupno trajanje ovog dijela je 15-ak min.

  1. Glavni B dio treninga

Planirane su štafetne igre s različitim zadacima primjene škole trčanja i ostalih prirodnih oblika kretanja. U početku bez rekvizita, a u kasnijim treninzima planira se uvesti poneki rekvizit npr. lopta, palica, vijača… (ne treba za svako dijete, već za svaku kolonu, npr. za 4 kolone treba 4 vijače i sl.).

Nakon svakog zadatka dijelit će se bodovi po kolonama. Prva kolona koja je izvršila zadatak dobiva npr. 4 boda, kolona iza 3 pa 2 pa jedan bod za zadnju kolonu. Pobjednik je kolona s najvećim brojem bodova. Zadaci se provode dva puta i po treningu će biti tri različita zadatka. B dio treninga trajat će 10min.

  1. Kraj

U preostalih 5 min cilj je smirivanje“ strasti“ kod djece igrom dan-noć ili kratkim rastrčavanjem u dva kruga po terenu laganim intenzitetom.

 

Leona Vukimrović                                                                                                                                                        Zagreb, rujan 2017.

PLANOVI ZA 2017/2018

SKIJAŠKI KLUB KONČAR PRVAK HRVATSKE 2016/2017

U sezoni 2016/2017 treći put uzastopno skijaški klub Končar osvojio je Prvenstvo Hrvatske u ukupnom poretku klubova.

Čestitke svima koji su doprinijeli zajedničkom uspjehu te ostvarili značajne rezultate.
 
S nestrpljenjem iščekujemo novu skijašku sezonu, a do tada se družimo na skijaškim i suhim treninzima.

LIJEČNIČKI PREGLED ZA SK KONČAR 2016

LIJEČNIČKI PREGLED ZA SK KONČAR DOGOVOREN JE 11.10. i 12.10.2016. u DOMU ZDRAVLJA BOROVJE, Zdeslava Turića 1.

Prilikom dolaska u čekaonu treba pritisnuti tipku D, pregled naručenih sportaša.

Sva djeca starija od 12 g. jednom godišnje moraju vaditi krv. Krv se vadi od 7:00 – 9:30. Za krvni laboratorij dodatno treba uzeti listić. Oni koji vade krv moraju doći natašte.

VRIJEME PREGLEDA: 7:30 – 19:00

Cijena športskog pregleda iznosi 40 kn

Karta gdje se nalazi DOM ZDRAVLJA BOROVJE:

DOM ZDRAVLJA BOROVJE

KONDICIJSKI TRENING 2016/2017

 

Morski kamp Pakoštane 2016

SKIJAŠKI KLUB KONČAR PRVAK HRVATSKE 2015/2016

Dragi naši članovi,

Ovim putem želimo čestitati svim našim natjecateljima na Vašem trudu, volji i upornošću bez koje ne bi postigli ovako Veliki uspjeh. A biti prvak Hrvatske i to drugu godinu za redom, je veliki uspijeh!

Isto tako čestitke i veliko hvala našim trenerima, roditeljima, članovima, i svima koji su na bilo koji način omogućili našoj djeci da mogu trenirati i razvijati se kroz SK Končar.

Veselimo se sljedećoj skijaškoj sezoni!

A do tada družimo se na skijaškim i suhim treninzima -:)

SAJAM ZIMSKE RABLJENE OPREME

IMG_3694

LIJEČNIČKI PREGLED ZA SK KONČAR

LIJEČNIČKI PREGLED ZA SK KONČAR DOGOVOREN JE 20.10. i 21.10. u DOMU ZDRAVLJA BOROVJE, Zdeslava Turića 1, plan u prilogu.

Prilikom dolaska u čekaonu treba pritisnuti tipku D, za pregled naručenih sportaša.

Sva djeca starija od 12 g. jednom godišnje moraju vaditi krv. Krv se vadi od 7:30 – 9:30. Za krvni laboratorij dodatno treba uzeti listić.

Djeca moraju doći natašte. Djeci mlađoj od 12 g. preporučujemo da dođu između 13 i 16 sati, jer je tada najmanja gužva.

VRIJEME PREGLEDA: 7:30 – 19:00

Cijena športskog pregleda iznosi 40 kn

SKIJAŠKI KLUB KONČAR

SKIJAŠKI KLUB KONČAR proglašen najuspješnijim klubom u Hrvatskoj za uzrast djece i kadeta (raspon od 8 – 15 godina), pošto smo u konkurenciji od petnaest klubova s velikom bodovnom prednosti osvojili naslov pobjednika u „Plinacro Croski“ hrvatskom pokalu.